Skip to main content

rebalance

Με την παρακάτω συνταγή για νηστίσιμα κετογονικά κουλούρια "ολικής" θα έχετε ένα έτοιμο κετογινικό σνακ για τις ημέρες που δεν προλαβαίνετε να ετοιμάσετε κάτι αφού μπορείτε να τα διατηρήσετε στην κατάψυξη.

Υλικά για 4 ατομικά κουλούρια 
½ φλιτζάνι ταχίνι
1 φλιτζάνι νερό
3 Κ.Σ. σπόροι chia
¼ φλιτζανιού φλοιός ψυλλίου σε σκόνη 
1 Κ. Σ. αλεύρι καρύδας
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ χωρίς γλουτένη
½ κ.γλ. θαλασσινό αλάτι
1 Κ.Σ. ερυθριτόλη με γλυκοζίτες στέβιας
4 Κ.Σ. σουσάμι

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς C.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύετε το ταχίνι με το νερό.
3. Σε ένα άλλο μπολ ρίχνετε όλα τα υπόλοιπα στερεά υλικά και τα ανακατεύετε καλά.
4. Ρίχνετε το μίγμα με τα στερεά στο μίγμα ταχινιού.
5. Κόβετε τη ζύμη σε 4 ίσα μέρη.
6. Πλάθετε με τα χέρια τη ζύμη σε μπαστούνι και μετά του δίνετε σχήμα όπως το κουλούρι Θεσσαλονίκης. Κάνετε το ίδιο και για τα άλλα τρία.
7. Τα τοποθετήστε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
8. Τα ψήνετε για 45 με 55 λεπτά.
9. Τα βγάζετε από το φούρνο και περιμένετε να κρυώσουν τελείως πριν τα φάτε γιατί θα είναι υγρά μέσα.