Skip to main content

rebalance

Ποιος θα πει όχι σε μερικά κομμάτια πίτσα;;; 
Με μικρές αλλαγές στη συνταγή αποτελεί την θρεπτικότερη κετογονική πίτσα για όλη την οικογένεια!

Υλικά για 4 μερίδες
• 1/2 φλιτζάνι (50γρ) τριμμένη παρμεζάνα
• 2 βιολογικά αβγά μεγάλα
• 1/2 κ.γλ. θαλασσινό αλάτι
• 340 γρ μαγειρεμένο κοτόπουλο περασμένο στο μούλτι
• 1 φλιτζάνι (80γρ) baby σπανάκι
• 1 φλιτζάνι (112γρ) τριμμένη κίτρινη μοτσαρέλα

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς C. Απλώνετε λαδόκολλα σε ταψί για πίτσα. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το περασμένο στο μούλτι μαγειρεμένο κοτόπουλο με την τριμμένη παρμεζάνα και το αλάτι.
2. Χτυπάτε ελαφρά τα αβγά και τα προσθέτετε στο μίγμα. Ανακατεύετε καλά.
3. Απλώνετε τη ζύμη πίτσας με κοτόππουλο στο ταψί όπου έχετε απλώσει μια λαδόκολλα όσο πιο λεπτή μπορείτε.
4. Ψήνετε τη βάση πίτσας 15 με 20 λεπτά μέχρι να σφίξει και να ροδίσει στις άκρες.
5. Βγάλτε τη βάση από το φούρνο και αφήστε την να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
6. Προσθέστε από πάνω ομοιόμορφα το baby σπανάκι και την μοτσαρέλα.
7. Βάζετε την πίτσα στο ζεστό φούρνο για 10 με 15 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.
8. Αν θέλετε, μπορείτε να τη βάλετε στο γκριλ για 1-2 λεπτά για να περισσότερο χρώμα το τυρί.

....και καλή απόλαυση!

Προβολές: 4894

Πίτσα με βάση κοτόπουλου, σπανάκι και μοτσαρέλα