Skip to main content

rebalance

Αυτή την μπάρα τη δημιούργησα ειδικά για άτομα που βρίσκονται στο κετογονικό αυτοάνοσο πρωτόκολλο (ketoaip) που δυστυχώς στην πρώτη του φάση είναι πολύ περιοριστικό προσπαθώντας να κάνω όσο πιο εύκολη γίνεται τη συμμόρφωση τους στο πρωτόκολλο!! Αυτός εξάλλου είναι ένας από τους ρόλους μου.

Φυσικά και είναι κατάλληλη για όλους όσους ακολουθούν μια πολύ χαμηλών υδατανθράκων κετογονική διατροφή, για άτομα με διαβήτη. Καλή ως πρωινό ή ένα σνακ εκτός σπιτιού που δεν θα μας «πετάξει» εκτός κέτωσης με πολύ καλής ποιότητας υλικά.

Έχω γράψει στο παρελθόν για τα οφέλη του κολλαγόνου (Μπορείτε να διαβάσετε εδώ " Τα πολλά οφέλη του κολλαγόνου ") και καλό είναι να βρίσκουμε ιδέες πως να την βάζουμε στη διατροφή μας. Τρώγοντας τέτοια κετογονικά, χαμηλών υδατανθράκων «γλυκά» ωφελεί σε πολλά επίπεδα την υγεία των μεγάλων αλλά των παιδιών και κυρίως γιατί δεν ανεβάζουν το σάκχαρο μας και δεν προκαλούν ένα φαύλο κύκλο με πείνα και λιγούρες.

Υλικά
• 35 γρ βούτυρο κακάο, λιωμένο αλλά χλιαρό όχι ζεστό
• 32 σταγόνες υγρή στέβια Ecstevia
• 50 γρ βούτυρο καρύδας
• 2 μεζούρες (50 γρ) πρωτεΐνη κολλαγόνου 
• 1 κ.γλ. κανέλα Κεϋλάνης (προαιρετική)

Εκτέλεση
1. Λιώνετε το βούτυρο κακάο σε μπεν μαρί. Το αφήνετε να κρυώσει έτσι ώστε να μην είναι πολύ ζεστό.
2. Ρίχνετε το βούτυρο καρύδας (προσοχή όχι λάδι καρύδας), την υγρή στέβια και ανακατεύετε. Προσθέτετε το κολλαγόνο και την κανέλα και ανακατεύετε μέχρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη. Απλώνετε τη ζύμη σε μια μακρόστενη φόρμα σιλικόνης.
3. Βάζετε τη φόρμα σιλικόνης στην κατάψυξη για 30 λεπτά.
4. Βγάζετε τη φόρμα και με ένα κοφτερό μαχαίρι το χαράζετε σε 4 μακρόστενες μπάρες.
5. Τις διατηρείτε στην κατάψυξη μέχρι να τις καταναλώσετε.