Skip to main content

rebalance

Η παρακάτω συνταγή για κετογονική βάφλα σοκολάτα τρώγεται και σκέτη! Είναι χωρίς γλουτένη και υψηλής θρεπτικής αξίας κατάλληλη για όλη την οικογένεια!  

Υλικά για 3 μερίδες (2 βάφλες ανά μερίδα)
• 2 μεγάλα βραστά αβγά (βιολογικά και ελευθέρας βοσκής)
• 2 μεγάλα ωμά αβγά (βιολογικά και ελευθέρας βοσκής)
• 1 ΚΣ πρωτεΐνη κολλαγόνου
• 1/2 κγλ μπέικιν πάουντερ χωρίς γλουτένη
• 2 ΚΣ κακάο σε σκόνη 100% Nestle dessert
• 1 πρέζα θαλασσινό αλάτι, 1 x 0.12 teaspoon (1 g)
• 2 ΚΣ σκόνη ζαχαροπλαστικής 1:3 με πηκτικά Ecstevia
• 1 ΚΣ βιολογικό λάδι καρύδας

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνετε τη βαφλιέρα σε υψηλή θερμοκρασία.
2. Ρίχνετε σε ένα μούλτι τα ωμά αβγά, τα βραστά αβγά, την 1 κουταλιά της σούπας πρωτεΐνη κολλαγόνου, το κακάο, το μπέΐκιν πάουντερ, το αλάτι, το γλυκαντικό και χτυπάτε μέχρι να ενοποιηθούν.
3. Προσθέτετε το λάδι καρύδας και χτυπάτε ξανά στο μούλτι.
4. Βάζετε περίπου 3 κουταλιές της σούπας από το μίγμα στο κέντρο της βαφλιέρας και κλείνετε το καπάκι.
5. Μαγειρεύετε για 3 με 4 λεπτά περίπου τη κάθε βάφλα
6. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με το υπόλοιπο μίγμα.
7. Εναλλακτικά μπορείτε να τις ψήσετε σε φόρμες σιλικόνης για βάφλες σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 οC για 17 με 18 λεπτά.

Ανά μερίδα: 157 θερμίδες, 11γρ λίπη, 11γρ πρωτεΐνες, 1.6γρ υδατάνθρακες