Μπορεί η διατροφή να μειώσει τα αντισώματα του θυρεοειδή;

Μια ομάδα Ιταλών ερευνητών δημοσίευσε πρόσφατα μελέτη σχετικά με τις επιπτώσεις της διατροφής σε άτομα με Hashimoto και καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι "ναι μπορεί"  η διατροφή να μειώσει τα αντισώματα του θυρεοειδή. 

Διαβάστε Περισσότερα

Νηστεία και απώλεια βάρους χωρίς να πεινάσουμε

Η νηστεία αποτελεί καλή ευκαιρία να χάσουμε βάρος και όπως αναφέρει η Δρ. Ελένη Παπαγιαννίδου, Κλινική Διαιτολόγος- Διατροφολόγος ,μπορούμε και να θρεφόμαστε σωστά και να μη νιώσουμε πείνα και να έχουμε σταθερά φυσιολογικά επίπεδα γλυκόζης στο αίμα αντικαθιστώντας πλούσια τρόφιμα σε υδατάνθρακες με αντίστοιχα χαμηλών υδατανθράκων.

Διαβάστε Περισσότερα

Διατροφή χαμηλών υδατανθράκων για διαβητικούς: Νέα ανακάλυψη;

Φυσικά και όχι. Υπάρχει μακροχρόνια εμπειρία με θετικά αποτελέσματα. Στο παρελθόν οι διαιτητικές συμβουλές ήταν διαφορετικές από τις σημερινές γιατί η διατροφή ήταν το μόνο διαθέσιμο εργαλείο που μπορούσε να βοηθήσει τους διαβητικούς.

Είναι εντυπωσιακό πως σύμφωνα με βιβλίο μαγειρικής για διαβητικούς του 1917, οι διαβητικοί δεν έτρωγαν ζάχαρη, αλεύρι και άμυλα όπως ψωμιά, μπισκότα, ρύζι, ζυμαρικά, γλυκά ροφήματα κλπ. Σήμερα αυτά τα τρόφιμα καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος της διατροφής ενός διαβητικού. Και συνεχίζουν να δίνουν αυτή τη συμβουλή παρόλο που όλο και περισσότεροι νοσούν πλέον από διαβήτη.

Διαβάστε Περισσότερα

Μάθε τα Γιατί σου!

Γιατί σκέφτεστε να ακολουθήσεις κετογονικό τρόπο διατροφής; Αφιερώστε λίγα λεπτά γράφοντας τις σκέψεις σου σχετικά με το γιατί η κετογονική διατροφή είναι καλή επιλογή για εσένα. Χρησιμοποιήστε τις παρακάτω ερωτήσεις ως οδηγό για να γράψετε τις σκέψεις σου. Κάποιες από τις ερωτήσεις μπορεί να μην σε αφορούν. Απάντησε μόνο όσες σε αφορούν.

Κατεβάστε τις ερωτήσεις  ΕΔΩ

Ποια είναι τα πραγματικά αίτια της αύξησης του βάρους;

Όταν τρώμε υδατάνθρακες και / ή πρωτεΐνες, το σάκχαρό μας (γλυκόζη) αυξάνεται. Όταν τρώμε πάρα πολλούς υδατάνθρακες και / ή πρωτεΐνες, τα κύτταρα μας γεμίζουν γρήγορα με γλυκόζη. Το περίσσευμα γλυκόζης παραμένει στην κυκλοφορία του αίματός μας. Αυτή η γλυκόζη δρα σαν πίσσα, φράζοντας τις αρτηρίες ενώ δεσμεύεται με πρωτεΐνες σχηματίζοντας επιβλαβείς προχωρημένα προϊόντα τελικής γλυκοζυλίωσης (AGEs) και προκαλεί χρόνια φλεγμονή. Επίσης, αυξάνει τα τριγλυκερίδια, αυξάνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης στεφανιαίας νόσου. Σχεδόν όλοι οι υδατάνθρακες, όλα τα άμυλα και σάκχαρα, αποθηκεύονται ως λίπος.

Διαβάστε Περισσότερα
x

This WebSite Uses Cookies.Read our Policy