Skip to main content

rebalance

Γιατί μια διατροφή χωρίς γλουτένη στην κοιλιοκάκη δεν αρκεί

Η διατροφή που συστήνουν στα άτομα με κοιλιοκάκη είναι απλά να αφαιρέσουν τη γλουτένη από τη διατροφή τους και τίποτα άλλο.
Αλλά αρκεί αυτό;
Είναι υγιεινά τα προϊόντα ελεύθερα γλουτένης;
Στην πραγματικότητα καθόλου υγιεινά.

Αυτοάνοσα, Επιστημονικά άρθρα

Συνέχεια ανάγνωσης

  • Προβολές: 5708

6 εσφαλμένες αντιλήψεις για την κετογονική διατροφή

Τον τελευταίο καιρό η κετογονική διατροφή αποκτά συνεχώς και νέους φίλους και καθίσταται ολοένα και πιο δημοφιλής. Για πολλούς φαίνεται δελεαστική καθώς πιστεύουν ότι μπορούν να τρέφονται με μπέικον, τυριά και μαγιονέζα. Ωστόσο, αυτό όχι μόνο είναι μύθος αλλά απέχει τελείως από την πραγματικότητα. Και για να αποκαταστήσουμε την τάξη, από την βαθιά πείρα και εμπειρία κρίνω σκόπιμο ότι θα πρέπει να μιλήσουμε για τις εσφαλμένες αυτές απόψεις:

 

Επιστημονικά άρθρα, Κετογονική διατροφή

Συνέχεια ανάγνωσης

  • Προβολές: 7023

Βιταμίνη D: Ένας βασικός παράγοντας για ένα υγιές μωρό

Η βιταμίνη D είναι ιδιαίτερα σημαντική για τη γονιμότητα, την εγκυμοσύνη και την υγεία των παιδιών. Δυστυχώς, δεν έχουν ενημερωθεί οι γυναίκες ποια είναι τα ιδανικά επίπεδα βιταμίνης D προ σύλληψης και κατά την εγκυμοσύνη.

 

Τι είναι όμως η βιταμίνη D;

Γονιμότητα, Επιστημονικά άρθρα

Συνέχεια ανάγνωσης

  • Προβολές: 2354

Η σοφία ενός βιβλίου μαγειρικής για διαβητικούς του 1917!

Στο παρελθόν, πριν να υπάρξουν τα σύγχρονα φάρμακα για τη μείωση του σακχάρου, οι συμβουλές διατροφής ήταν διαφορετικές από τις σημερινές. Εκείνη τη εποχή (1917) η διατροφή ήταν το μόνο διαθέσιμο εργαλείο που μπορούσε να βοηθήσει τους διαβητικούς. Παρακάτω βλέπετε εικόνες από ένα βιβλίο μαγειρικής για τους διαβητικούς από το 1917. Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το βιβλίο δωρεάν online (https://archive.org/details/diabeticcookeryr00oppeiala). Στις σελίδες 12-13 αυτού του βιβλίου, υπάρχει μια περίληψη με το τι πρέπει και τι δεν πρέπει να τρώνε οι διαβητικοί.

Επιστημονικά άρθρα

Συνέχεια ανάγνωσης

  • Προβολές: 2507