Skip to main content

rebalance

Womanidol: Γιατί οι δίαιτες χαμηλών λιπαρών δεν είναι αποτελεσματικές;

Έχετε πάθει εμμονή με τα προϊόντα χαμηλών λιπαρών; Όπου βλέπετε 0% νομίζετε ότι έχετε βρει χρυσάφι; Το πρώτο που κοιτάτε όταν τρώτε είναι να μην πάρετε ούτε ένα γραμμάριο λίπους; Έχετε κρύψει τα τηγάνια; Ήρθε η ώρα να απελευθερωθείτε από αυτή την αγωνία! Διαβάστε το άρθρο της Dr. Παπαγιαννίδου Ελένης, κλινικής Διαιτολόγου-Διατροφολόγου, όπως δημοσιεύτηκε στο Womanidol.

  • Δημιουργήθηκε στις
  • Προβολές: 897

Anti-Age Magazine: Η σωστή διατροφή θωρακίζει (και) την στοματική μας υγεία!

Σημαντική προστασία απέναντι στα προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει η ζάχαρη στη στοματική μας υγεία φαίνεται πως μπορεί να προσφέρει μία ισορροπημένη διατροφή, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, μέταλλα και ιχνοστοιχεία.
Πιο συγκεκριμένα, όπως ανέφερε η κατά τη διάρκεια ομιλίας της στο 36ο Πανελλήνιο Οδοντιατρικό Συνέδριο η Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Dr. Ελένη Παπαγιαννίδου, σήμερα υπάρχουν ενδείξεις πως οι διατροφικές μας συνήθειες (η κατάσταση θρέψης μας) είναι εκείνες που κατέχουν βασικό ρόλο στην πρόληψη πρωτεΐνης, λιποδιαλυτών βιταμινών Α,D3, K2 , όπως επίσης και μετάλλων και ιχνοστοιχείων που με τη σειρά τους θωρακίζουν τη στοματική υγιεινή...
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο της κλινικής διαιτολόγου - διατροφολόγου κ.Ελένης Παπαγιαννίδου στο anti-age-magazine.gr

  • Δημιουργήθηκε στις
  • Προβολές: 922

Anti-Age Magazine: Η σημασία της θρεπτικής πυκνότητας στα τρόφιμα

Ο όρος θρεπτική πυκνότητα αναφέρεται στη συγκέντρωση των μικροθρεπτικών συστατικών (κυρίως βιταμίνες, ανόργανα συστατικά, φυτοχημικά, απαραίτητα λιπαρά οξέα και αμινοξέα) ανά θερμίδα τροφίμου. Τρόφιμα υψηλής θρεπτικής πυκνότητας παρέχουν ένα ευρύ φάσμα βιταμινών και ανόργανων στοιχείων (ή εναλλακτικά, υψηλά επίπεδα μιας συγκεκριμένης σημαντικής βιταμίνης ή μέταλλου) σε σχέση με τις θερμίδες που περιέχουν, ενώ τρόφιμα χαμηλής θρεπτικής πυκνότητας παρέχουν πολλές θερμίδες, χωρίς πολλά θρεπτικά συστατικά.
Γιατί η θρεπτική πυκνότητα είναι πολύ σημαντική; Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο της κλινικής διαιτολόγου - διατροφολόγου κ.Ελένης Παπαγιαννίδου στο anti-age-magazine.gr

  • Δημιουργήθηκε στις
  • Προβολές: 986

Womanidol: Είναι όλες οι θερμίδες ίδιες;

Η βιομηχανία τροφίμων προωθεί σθεναρά τον μύθο ότι «όλες οι θερμίδες είναι ίδιες», αλλά μια θερμίδα δεν είναι μια θερμίδα. Αυτό που θα πρέπει να γνωρίζουμε είναι ότι η ποιότητα των τροφίμων παίζει σημαντικό ρόλο στο βάρος μας, και δεν είναι απλή πρόσθεση θερμίδων. Το σώμα μας είναι βιοχημικό εργαστήριο και όχι αριθμητική εξίσωση!

Γράφει η Δρ. Ελένη Παπαγιαννίδου, MMedSci Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος. Διαβάστε όλο το άρθρο της στο womanidol.com

  • Δημιουργήθηκε στις
  • Προβολές: 925

Ο μύθος της χοληστερόλης: Συνεχίζοντας να αναρωτιόμαστε…

Είναι πολύ λυπηρό πως ακόμα πολλοί πιστεύουν ότι η χοληστερόλη είναι κακή. Αντίθετα, είναι από τις πιο σημαντικές ουσίες στο σώμα και μάλιστα η ανθρώπινη ζωή δεν θα ήταν δυνατή χωρίς τη χοληστερόλη. Παρέχει σταθερότητα στα κύτταρά μας για να λειτουργούν σωστά, ώστε το σώμα μας να παρασκευάζει ορμόνες, βιταμίνη D3 και χολικά άλατα για την πέψη του λίπους...Διαβάστε όλο το άρθρο της Δρ. Ελένης Παπαγιαννίδου, MMedSci Κλινικής Διαιτολόγου – Διατροφολόγου στο womanidol.com

  • Δημιουργήθηκε στις
  • Προβολές: 924