Συκώτι με κρεμώδη σάλτσα με μανιτάρια

Μια υγιεινή διατροφή πρέπει να εστιάζει σε τρόφιμα πυκνά σε θρεπτικά συστατικά και όχι στις θερμίδες. Το συκώτι είναι superfood ή η πολυβιταμίνη της φύσης και καλό είναι να υπάρχει μια φορά την εβδομάδα στο μενού μας, ειδικά για τις γυναίκες και τα μικρά παιδιά.

 

Σε αυτή τη συνταγή το μοσχοκάρυδο και τα μανιτάρια εξουδετερώνουν την γεύση του συκωτιού. Επομένως, είναι ιδανική για όσους δυσκολεύονται να φάνε συκώτι.

 Υλικά για 4 μερίδες

  • 500 γρ συκώτι μοσχαρίσιο ή κοτόπουλου, κομμένο σε κομματάκια
  • 300 γρ μανιτάρια κομμένα στα τέσσερα
  • 1/4 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 200 ml πλήρες γάλα καρύδας (Aroy-D) ή κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 1 Κ.Σ. βούτυρο
  • 2 πρέζες φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
  • ανεπεξέργαστο θαλασσινό αλάτι
  • μαϊντανό, προαιρετικά

Εκτέλεση

  1. Λιώνετε το βούτυρο, προσθέτετε το κρεμμύδι και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσει.
  2. Προσθέστε μανιτάρια και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Προσθέστε το σκόρδο, μαγειρέψτε για 2 ακόμη λεπτά.
  4. Προσθέστε κρέμα, ανακατέψτε, χαμηλώστε τη θερμότητα, έτσι ώστε η κρέμα να μην περιχύνεται.
  5. Προσθέστε τα κομματάκια συκωτιού, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι.
  6. Μαγειρεύτε μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 10 – 15 λεπτά.
  7. Σερβίρετε προαιρετικά με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Ετικέτες: Συνταγές, Αλμυρές συνταγές, Κετογονική διατροφή