Skip to main content

rebalance

8 άγνωστα οφέλη της χοληστερόλης


1. Η χοληστερόλη, σε συνδυασμό με τα κορεσμένα λίπη, προσδίδει στα κύτταρά μας την απαιτούμενη ακαμψία και σταθερότητα. Όταν η διατροφή περιέχει υπερβολική ποσότητα πολυακόρεστων λιπών (φυτικά έλαια ή ωμέγα-6), αντί για κορεσμένα λίπη στην κυτταρική μεμβράνη, τα κυτταρικά τοιχώματα γίνονται πλαδαρά. Όταν συμβαίνει αυτό, η χοληστερόλη οδηγείται στις μεμβράνες, δίνοντάς τους δομική ακεραιότητα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα επίπεδα χοληστερόλης στον ορό μπορεί να μειωθούν προσωρινά όταν αντικαθιστούμε τα κορεσμένα λίπη με πολυακόρεστα λίπη στη διατροφή. Αυτές οι πτώσεις δεν αποτελούν ένδειξη υγείας, αλλά ένδειξη ότι το σώμα μας προσπαθεί να προστατευτεί.

Συνέχεια ανάγνωσης

  • Προβολές: 455

Η κουλτούρα της τροφής ως ανταμοιβή και εξάρτηση

Πολλοί από εμάς μαθαίνουμε λάθος συμπεριφορά στην παιδική μας ηλικία. Ένας ενήλικας με καλές πάντα προθέσεις προσπαθώντας να διορθώσει αυτό που ενοχλεί το παιδί ή να του σταματήσει το κλάμα, του δίνει μια λιχουδιά. Αυτό δημιουργεί μια εξάρτηση πολύ νωρίς στη ζωή!

Συνέχεια ανάγνωσης

  • Προβολές: 189

Kετογονική διατροφή: ελιξίριο κατά της γήρανσης

Ως θνητό είδος, βρισκόμαστε διαρκώς στο κυνήγι νέων προοπτικών που θα μας βοηθήσουν να παραμείνουμε υγιείς και νέοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Οι τάσεις έρχονται και φεύγουν, αλλά μία από αυτές ήρθε για να μείνει: η κετογονική διατροφή!
Παρακάτω θα εξηγήσω με απλό τρόπο την επιστήμη πίσω από το γιατί η κετογονική διατροφή είναι ό,τι πιο κοντινό έχουμε σε ένα ελιξίριο κατά της γήρανσης.

Συνέχεια ανάγνωσης

  • Προβολές: 481

Νέα μελέτη δείχνει συσχέτιση ψυχικής υγείας και εξαιρετικά επεξεργασμένων τροφίμων

Μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Public Health Nutrition του Πανεπιστημίου του Cambridge, συνδέει την αυξημένη κατανάλωση υπερ-επεξεργασμένων τροφίμων με δυσμενή συμπτώματα ψυχικής υγείας. Η μελέτη διαπίστωσε ότι τα άτομα που καταναλώνουν μεγαλύτερες ποσότητες υπερ-επεξεργασμένων τροφίμων είχαν σημαντικά περισσότερες πιθανότητες να αναφέρουν ήπια κατάθλιψη ή/και αύξηση των ψυχικά ανθυγιεινών ή αγχωτικών ημερών ανά μήνα. Πρόκειται για μια σημαντική μελέτη, καθώς παρέχει μια πιθανή σύνδεση μεταξύ της σύγχρονης, βιομηχανοποιημένης διατροφής και της πρόσφατης παρακμής της ψυχικής υγείας.
Σκοπός της παρούσας μελέτης ήταν να προσδιοριστεί εάν υπάρχει σχέση μεταξύ της αυξημένης κατανάλωσης υπερ-επεξεργασμένων τροφίμων και των δυσμενών συμπτωμάτων ψυχικής υγείας.

Συνέχεια ανάγνωσης

  • Προβολές: 337