Τα πολλά οφέλη του κολλαγόνου

Τα πολλά οφέλη του κολλαγόνου
Πολλοί με ρωτούν ποια είναι η άποψη μου για τη ζελατίνη και το κολλαγόνο. Για να είμαι ειλικρινής, εδώ για αρκετά χρόνια αποτελούν ένα βασικό υλικό σε πολλές συνταγές μου. Προσωπικά έχω δει μεγάλη βελτίωση στην υγεία των νυχιών, του δέρματος και των μαλλιών μου από τότε που άρχισα να ενσωματώνω σε τακτική βάση περισσότερη ζελατίνη και κολλαγόνο στη διατροφή μου. Πλέον ένα από τα πιο αγαπημένα μου τρόφιμα!

Διαβάστε Περισσότερα

5 Μύθοι για το διαβήτη κύησης

Μύθος # 1: Είναι φυσιολογικό το σάκχαρο να είναι πιο υψηλό στην εγκυμοσύνη

Δυστυχώς υπάρχει παραπληροφόρηση σχετικά με το ποια είναι να ενδεδειγμένα επίπεδα σακχάρου κατά την εγκυμοσύνη. Ορισμένοι πιστεύουν ότι είναι φυσιολογικό να ανεβαίνει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, οπότε δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Πρόκειται για μύθο. Έρευνα που εξέτασε το σακχάρο σε υγιείς εγκύους, διαπίστωσε ότι ο δείκτης είναι 20% χαμηλότερος σε σχέση με τα επίπεδα σε μη έγκυες γυναίκες. (Diabetes Care, 2011). Ακριβώς 20% χαμηλότερο! Το σώμα έχει κυριολεκτικά εμμονή με το να διατηρεί το σάκχαρο όσο το δυνατόν πιο χαμηλό κατά την εγκυμοσύνη.

Διαβάστε Περισσότερα

Γιατί χρειάζεστε περισσότερο αλάτι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Το αλάτι έχει καταστεί πλέον ανεπιθύμητο από πολλούς ανθρώπους καθώς είναι κάτι που φοβούνται και αποφεύγουν όσο το δυνατόν περισσότερο. Έχει δαιμονοποιηθεί για κατακράτηση υγρών και υψηλή αρτηριακή πίεση. Ωστόσο ξεχνάμε κάτι πολύ σημαντικό: αποτελεί και έναν χρήσιμο ηλεκτρολύτη. 

Διαβάστε Περισσότερα

Γιατί μια διατροφή χωρίς γλουτένη στην κοιλιοκάκη δεν αρκεί

Η διατροφή που συστήνουν στα άτομα με κοιλιοκάκη είναι απλά να αφαιρέσουν τη γλουτένη από τη διατροφή τους και τίποτα άλλο.
Αλλά αρκεί αυτό;
Είναι υγιεινά τα προϊόντα ελεύθερα γλουτένης;
Στην πραγματικότητα καθόλου υγιεινά.

Διαβάστε Περισσότερα

6 εσφαλμένες αντιλήψεις για την κετογονική διατροφή

Τον τελευταίο καιρό η κετογονική διατροφή αποκτά συνεχώς και νέους φίλους και καθίσταται ολοένα και πιο δημοφιλής. Για πολλούς φαίνεται δελεαστική καθώς πιστεύουν ότι μπορούν να τρέφονται με μπέικον, τυριά και μαγιονέζα. Ωστόσο, αυτό όχι μόνο είναι μύθος αλλά απέχει τελείως από την πραγματικότητα. Και για να αποκαταστήσουμε την τάξη, από την βαθιά πείρα και εμπειρία κρίνω σκόπιμο ότι θα πρέπει να μιλήσουμε για τις εσφαλμένες αυτές απόψεις:

 

Διαβάστε Περισσότερα
x

This WebSite Uses Cookies.Read our Policy