9 τρόποι με τους οποίους μας ωφελεί ο κετογονικός τρόπος ζωής

 #1. Μειώνει τη φλεγμονή
Ένας κετογονικός τρόπος ζωής μειώνει δραστικά τη φλεγμονή λόγω της μειωμένης ποσότητας παραγωγής ελεύθερων ριζών που συμβαίνει όταν καίμε κετόνες για ενέργεια αντί για γλυκόζη. Αυτό οδηγεί σε περισσότερη παραγωγή ενέργειας και πιο αποτελεσματική λειτουργία του σώματος και μια αυξημένη ικανότητα για το σώμα να αυτό-θεραπεύεται.

Διαβάστε Περισσότερα

Κετογονική διατροφή και λιπόλυση

Όταν κάνουμε κετογονική διατροφή για να χάσουμε βάρος σωματικό λίπος δηλαδή για λιπόλυση σημαντικό ρόλο παίζουν οι ορμόνες όπως η ινσουλίνη, η λεπτίνη και πολλές άλλες αλλά και οι θερμίδες.

Διαβάστε Περισσότερα

Τρώτε αρκετή πρωτεΐνη; Και τι σημαίνει αρκετή πρωτεΐνη;

Ένα από τα βασικά και συχνά λάθη που βλέπω να κάνουν τα ατόμα που ακολουθούν ένα κετογονικό τρόπο διατροφής μέσα από αυτά που διαβάζουν στο internet είναι η επιζήμια αποφυγή πρωτεΐνης. Η πρωτεΐνη είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία μας και κρίσιμη για όλες τις φυσιολογικές λειτουργίες του σώματός μας. Η πρωτεΐνη είναι υπεύθυνη για σχεδόν όλη τη δουλειά που γίνεται σε κάθε κύτταρο μας. Η πρωτεΐνη είναι απαραίτητη για τη δομή, τη λειτουργία και τη ρύθμιση όλων των ιστών και οργάνων - ειδικά των μυών. Είναι ζωτικής σημασίας για την ορμονική παραγωγή και ρύθμιση ορμονών, είναι το μακροθρεπτικό με τον μεγαλύτερο κορεσμό και έχει την υψηλότερη θερμογένεση.

Διαβάστε Περισσότερα

Βασικές οδηγίες για το αυτοάνοσο διατροφικό πρωτόκολλο ( aip )

Δίνετε έμφαση σε τρόφιμα υψηλής θρεπτικής πυκνότητας:

Διαβάστε Περισσότερα

Ποια είναι τα στάδια του κετογονικού τρόπου ζωής;

Η κετογονική διατροφή έχει γίνει της μόδας τα τελευταία χρόνια και στην Ελλάδα. Ωστόσο, παρατηρώ πως πολλά άτομα που την ακολουθούν δεν γνωρίζουν αρκετά και δυστυχώς υπάρχουν πολλές λανθασμένες αντιλήψεις που δεν τεκμηριώνονται επιστημονικά. Πιστεύουν πως πρόκειται για μια μαγική και γρήγορη λύση αλλά στην πραγματικότητα αν δεν γίνει τρόπος ζωής ποτέ δεν πρόκειται να αποκομίσετε τα πραγματικά της οφέλη υγείας σε κυτταρικό επίπεδο. Για παράδειγμα, οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν ότι υπάρχουν 3 στάδια στην κετογονική διατροφή.

Διαβάστε Περισσότερα
x

This WebSite Uses Cookies.Read our Policy