Skip to main content

rebalance

Νέα μελέτη δείχνει συσχέτιση ψυχικής υγείας και εξαιρετικά επεξεργασμένων τροφίμων

Μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Public Health Nutrition του Πανεπιστημίου του Cambridge, συνδέει την αυξημένη κατανάλωση υπερ-επεξεργασμένων τροφίμων με δυσμενή συμπτώματα ψυχικής υγείας. Η μελέτη διαπίστωσε ότι τα άτομα που καταναλώνουν μεγαλύτερες ποσότητες υπερ-επεξεργασμένων τροφίμων είχαν σημαντικά περισσότερες πιθανότητες να αναφέρουν ήπια κατάθλιψη ή/και αύξηση των ψυχικά ανθυγιεινών ή αγχωτικών ημερών ανά μήνα. Πρόκειται για μια σημαντική μελέτη, καθώς παρέχει μια πιθανή σύνδεση μεταξύ της σύγχρονης, βιομηχανοποιημένης διατροφής και της πρόσφατης παρακμής της ψυχικής υγείας.
Σκοπός της παρούσας μελέτης ήταν να προσδιοριστεί εάν υπάρχει σχέση μεταξύ της αυξημένης κατανάλωσης υπερ-επεξεργασμένων τροφίμων και των δυσμενών συμπτωμάτων ψυχικής υγείας.

Συνέχεια ανάγνωσης

  • Προβολές: 393

Η ανάγκη για φυτικές ίνες είναι ένας μύθος

Οι συγγραφείς μιας μελέτης του 2012 που δημοσιεύθηκε στο World Journal of Gastroenterology και εξέτασε τις επιδράσεις των φυτικών ινών στη δυσκοιλιότητα, διαπίστωσαν ότι: «η προηγούμενη ισχυρά διαδεδομένη πεποίθηση ότι η εφαρμογή των διαιτητικών ινών για την αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας δεν είναι παρά ένας μύθος.

Συνέχεια ανάγνωσης

  • Προβολές: 618

Πως το αλκοόλ καταστρέφει τα μιτοχόνδια μας

Η κατανάλωση αλκοόλ έχει επιζήμιες επιπτώσεις στον οργανισμό, συμπεριλαμβανομένης της μακροπρόθεσμης καταστροφής των μιτοχονδρίων. Τα μιτοχόνδρια είναι τα οργανίδια που παράγουν ενέργεια μέσα στα κύτταρά μας και παίζουν καθοριστικό ρόλο στον κυτταρικό μεταβολισμό και την παραγωγή ενέργειας. Είναι υπεύθυνα για την παραγωγή τριφωσφορικής αδενοσίνης (ΑΤΡ), η οποία αποτελεί την κύρια πηγή ενέργειας για τις κυτταρικές λειτουργίες.
Δείτε πώς η κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να οδηγήσει σε μιτοχονδριακή βλάβη:

Συνέχεια ανάγνωσης

  • Προβολές: 590