Γαλοπούλα ψητή για όσους ακολυθούν κετογονική διατροφή και όχι μόνο. Κλασική συνταγή για χριστουγεννιάτικη ζουμερή γαλοπούλα να απολαύσετε με όλη την οικογένεια!
Υλικά για 20 μερίδες
2 κούπες νερό νερό (480 g)
2 κοτυτ. σούπας βούτυρο μαλακό (30 g)
1 γαλοπούλα περίπου 5 κιλά
2 κουτ. γλυκού Θαλασσινό αλάτι
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου.
2. Τοποθετήστε τα 2 φλιτζάνια νερό σε ένα ταψί με σχάρα.
3. Χαλαρώστε το δέρμα στα στήθη γαλοπούλας, ξεκινώντας από το λαιμό και τρίψτε το βούτυρο κάτω
από το δέρμα.
4. Αλατίστε με 2 κουταλάκια του γλυκού θαλασσινό αλάτι
5. Τοποθετήστε στη σχάρα ψησίματος & Δέστε τα πόδια μαζί με σπάγκο κουζίνας και πιέστε τα φτερά
κάτω.
6. Ψήνετε για περίπου 3 ώρες.
7. Γείρετε απαλά τη γαλοπούλα για να απελευθερώσετε το χυμό από την κοιλότητα στο τηγάνι.
8. Μεταφέρετε τη γαλοπούλα σε ένα ξύλο κοπής για ξεκουραστεί για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν τη
χαράξετε.