Skip to main content

rebalance

Η διαπερατότητα του εντέρου είναι ένας όρος για τη βλάβη του εντέρου που πολλοί έχουμε εν αγνοία μας. Τα επεξεργασμένα τρόφιμα, όλα τα δημητριακά, το αλκοόλ, τα αντιβιοτικά και τα περισσότερα φάρμακα συμβάλουν στη δημιουργία της εντερικής διαπερατότητας.

Συμβαίνει όταν οι συνδέσεις που συγκρατούν τα κύτταρα στο έντερό μας αρχίζουν να παράγουν περισσότερη ζονουλίνη και επιτρέπουν κενά μεταξύ των κυττάρων. Όταν οι στεγανές συνδέσεις σταματούν να συγκρατούν στενά τα κύτταρα του εντέρου μας, τα τρόφιμα που προσλαμβάνουμε μπορούν να περάσουν στην κυκλοφορία του αίματός μας. Όταν συμβαίνει αυτό, το σώμα μας αντιδρά με φλεγμονή για να καταπολεμήσει αυτούς τους ξένους εισβολείς τροφίμων. Το σώμα μας νομίζει ότι υπάρχει ένας βακτηριακός εισβολέας ή κάποιο είδος παθογόνου, επειδή τα τρόφιμα δεν πρέπει να βρίσκονται στο αίμα σε μεγάλα σωματίδια. Το σώμα μας επικαλύπτει αυτά τα σωματίδια τροφής με αντισώματα σε μια προσπάθεια να μας προστατεύσει από το πιθανό παθογόνο. Εάν αυτό συμβαίνει συχνά και το σώμα μας δεν έχει χρόνο να απαλλαγεί από τα ανοσοσυμπλέγματα, μπορεί να αρχίσουν να συσσωρεύονται στους ιστούς. Αυτό μπορεί να μετατραπεί σε αυτοανοσία.
Η αποκοπή των τροφίμων που προκαλούν διαπερατότητα εντέρου μπορεί να βοηθήσει στην επούλωση του εντέρου και στην μείωση της ευαισθησίας.

Προβολές: 960

Εντερική διαπερατότητα και αυτοάνοσα