Skip to main content

rebalance

Αυτή η μετα-ανάλυση διεξήχθη σε 15 μελέτες και βρέθηκε πως η υψηλότερη πρόσληψη κορεσμένου λίπους σχετίζεται αντίστροφα με τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου, νοσηρότητας και θνησιμότητας με τη φυλή, το φύλο, και το ΔΜΣ ως τους βασικούς παράγοντες που επηρεάζουν τον κίνδυνο αυτό.
Τα ακόλουθα 3 σημεία είναι σημαντικά, διαβάστε τα, πριν μπείτε στον πειρασμό να την “πέσετε” στην κρέμα γάλακτος!

1. Υπήρχε είναι ένα όριο πρόσληψης κορεσμένου λίπους για την αντίστροφη σχέση με το εγκεφαλικό επεισόδιο, το οποίο ήταν 25 γραμμάρια. Έτσι, σε αυτή την περίπτωση θα μπορούσαμε να πούμε το όριο είναι 11% στις 2000 θερμίδες.
2. Το κορεσμένο λίπος δεν είναι ένα τρόφιμο. Βρίσκεται σε μια ποικιλία φυτικών και ζωικών τροφίμων. Οι συγγραφείς της μελέτης αναγνωρίζουν πως η διαφορά μεταξύ των φυτικής και ζωικής προέλευσης πρέπει να διευκρινιστεί ακόμη περισσότερο σε σχέση με το εγκεφαλικό επεισόδιο.
3. Γνωρίζουμε πως η λήψη πληροφοριών σχετικά με το τι τρώνε οι άνθρωποι δεν είναι εύκολη - μια πτυχή που πρέπει να αναγνωρίσουμε εδώ, η οποία υποθέτω ότι πάντα θα αποτελεί ένα περιορισμό σε κάθε μελέτη.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

1. Αυτά τα ευρήματα έρχονται να προστεθούν ως αποδεικτικά στοιχεία σχετικά με την αμφισβήτηση των υπαρχόντων διατροφικών κατευθυντήριων συστάσεων για την πρόσληψη κορεσμένου λίπους αφού αξιολογούνται εκ νέου οι επιπτώσεις των κορεσμένων λιπαρών στην υγεία.
2. Αυτά τα ευρήματα δεν σημαίνουν πως μπορούμε να υπερκαταναλώνουμε βούτυρο, κρέμα γάλακτος και λιπαρά κρέατα. Αλλά σημαίνουν πως δεν υπάρχει λόγος να αποφεύγουμε τα κορεσμένα λιπαρά και τα τρόφιμα με αυτά, αρκεί φυσικά να μειώσουμε τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες μέσα σε ένα πλαίσιο διατροφής με ανεπεξέργαστα αληθινά τρόφιμα.

Προβολές: 1555

Σύμφωνα με μελέτη: Τα ΚΟΡΕΣΜΕΝΑ δρουν προστατευτικά στον κίνδυνο ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟΥ!