Skip to main content

rebalance

Μία συνταγή για τις γιορτές και όχι μόνο! Κατάλληλη για διαβητικούς, έχουν δυσανεξία στην γλουτένη και όσους προσέχουν το βάρος τους!

Τα τρουφάκια σοκολάτας είναι μια κλασική γαλλική συνταγή ζαχαροπλαστικής. Με έντονη γεύση σοκολάτας που αντισταθμίζεται από μια κρεμώδη υφή. Είναι μια υπέροχη εκλεπτυσμένη απόλαυση για κάθε chocoholic.

Τα καλά νέα είναι πως πολύ εύκολα μπορούμε να φτιάξουμε σοκολατένια τρουφάκια χαμηλά σε υδατάνθρακες. Πρέπει απλώς να χρησιμοποιήσουμε μια σοκολάτα με τουλάχιστον 85% κακάο και αντί για ζάχαρη να προσθέσουμε στέβια στη βασική συνταγή.

 Τα τρουφάκια αυτά είναι πολύ σοκολατένια και πλούσια. Θα ικανοποιήσουν τον ουρανίσκο δημιουργώντας μεγαλύτερη αίσθηση κορεσμού καταναλώνοντας μόνο μερικά κομμάτια. Προσωπικά δύο δεν μου αρκούν για να ικανοποιήσουν την επιθυμία μου για γλυκό.

Φτιάχνονται όπως μια σοκολάτα ganache με μόνο δύο βασικά συστατικά: σοκολάτα με 85% κακάο και κρέμα γάλακτος θα είστε πλήρης.

 

 

 

Κανονικό

(ανά τεμάχιο)   

 

Χαμηλών υδατανθράκων

(ανά τεμάχιο)

 
Θερμίδες 105 Θερμίδες 75
Πρωτεΐνη 2 γρ Πρωτεΐνη 2 γρ
Λίπος 7 γρ Λίπος 7 γρ
Υδατάνθρακες 10 γρ Υδατάνθρακες 2 γρ 
Εδώδιμες ίνες 1 γρ Εδώδιμες ίνες 1 γρ 


Υλικά για 20 τρουφάκια

  • 200γρ σοκολάτα με τουλάχιστον 85% κακάο
  • 100ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά (ή γάλα καρύδας αν θέλετε να είναι νηστίσιμα)
  • μερικές σταγόνες υγρή στέβια αν τα θέλετε πιο γλυκά
  • κακάο για πασπάλισμα

 

Εκτέλεση

  1. Κόβετε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια σε ένα μπολ. 
  2. Ζεσταίνετε ελαφρά την κρέμα γάλακτος σε μια μικρή κατσαρόλα, έτσι ώστε να είναι κάτω από το σημείο βρασμού – και να μην βράζει.
  3. Ρίχνετε την ζεστή κρέμα γάλακτος πάνω από στην τεμαχισμένη σοκολάτα και αφήνετε να σταθεί για 5 λεπτά, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
  4. Προσθέστε μερικές σταγόνες υγρή στέβια, ανακατέψτε ελαφρά μέχρι το μίγμα να γίνει λείο. Δοκιμάστε το μίγμα και να ρυθμίστε την ποσότητα του γλυκαντικού.
  5. Αφήστε το να κρυώσει και βάλτε το στο ψυγείο για 30 λεπτά ή μέχρι να στερεοποιηθεί λίγο.
  6. Σχηματίζετε 20 μπαλάκι και βουτήξτε  στη σκόνη κακάο.
  7. Τα διατηρείτε στο ψυγείο.

 

Παραλλαγές

✓ Μπορείτε να προσθέσετε λίγο κονιάκ ή μπαχαρικά όπως κανέλα, γαρίφαλο, βανίλια, ή άρωμα αμυγδάλου, άρωμα πορτοκαλιού κλπ.

✓ Μπορείτε να τα βουτήξετε σε ποικίλες επικαλύψεις - για παράδειγμα, τριμμένη καρύδα ή τριμμένα φουντούκια ή αμύγδαλα.

✓ Μπορείτε να λιώσετε 100γρ 85% κακάο σοκολάτα και να τα βουτήξτε σε αυτό.

Οι δυνατότητες είναι ατελείωτες!

Προβολές: 9079

Σοκολατένια τρουφάκια - Μία συνταγή χαμηλών υδατανθράκων, χωρίς γλουτένη, κατάλληλη για διαβητικούς!