Skip to main content

rebalance

Υλικά για 12 μερίδες
• 2 φλιτζάνια κοπανισμένο ξανθό λιναρόσπορο 
• 1 Κ.Σ. μπέικιν πάουντερ χωρίς γλουτένη
• 1 κ.γλ. θαλασσινό αλάτι
• 5 μεγάλα αυγά
• ½ φλιτζάνι νερό
• ⅓ φλιτζανιού ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας ή βούτυρο λιωμένο

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 oC. Απλώνετε μια λαδόκολλα σε ένα παραλληλόγραμμο ταψί 40x 30 εκατοστών, την οποία έχετε λαδώσει με ελαιόλαδο και το αφήνετε στην άκρη.
2. Ανακατεύετε πολύ καλά σε ένα μεγάλο μπολ το κοπανισμένο χρυσό λιναρόσπορο με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Το αφήνετε στην άκρη.
3. Σε ένα μούλτι ρίχνετε τα αυγά, το λάδι και το νερό. Τα χτυπάτε για ένα λεπτό μέχρι να αφρατέψει το μίγμα. Το ρίχνετε στο μίγμα με το λιναρόσπορο.
4. Ανακατεύετε το μίγμα με μια σπάτουλα μέχρι να αναμιχθούν καλά. Το μίγμα θα είναι πολύ αφράτο. Το αφήνετε να σταθεί για 10 λεπτά.
5. Ρίχνετε το μίγμα στο ταψί που έχετε προετοιμάσει. Λειαίνετε την επιφάνεια με τη σπάτουλα και βάζετε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο.
6. Το ψήνετε για 20 με 30 λεπτά μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα. Το βγάζετε από το φούρνο και σηκώνετε προσεκτικά το ψωμί μαζί με τη λαδόκολλα σε μια ράγα για να κρυώσει. Βγάλτε προσεκτικά τη λαδόκολλα από το κάτω μέρος του ψωμιού. Χρειάζεται περίπου να το αφήσετε για 1 ώρα να κρυώσει.
7. Το κόβετε σε 12 τετράγωνα κομμάτια.
8. Το ψωμί μπορεί να ψηθεί σε τοστιέρα και να διατηρηθεί στην κατάψυξη. Στο ψυγείο διατηρείται για 3-4 ημέρες και στον καταψύκτη μέχρι 3 μήνες.