Skip to main content

rebalance

Ανά μερίδα: 301 Θερμίδες, 24γρ Λίπος, 11.9γρ Πρωτεΐνη, 8.0γρ Υδατάνθρακες, 3.6γρ Εδώδιμες ίνες

Υλικά για 12 μερίδες


Ζύμη τάρτας

  • 3 φλιτζάνια ασπρισμένα αμύγδαλα σε σκόνη
  • 4 Κ.Σ. (56γρ) βούτυρο κρύο και κομμένο σε κυβάκια
  • 1 αβγό
  • ½ κ.γλ. θαλασσινό αλάτι

 Γέμιση

  • 200γρ τυρί φέτα
  • 300γρ φρέσκο σπανάκι
  • 5 αυγά χτυπημένα
  • ½ φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 2 Κ.Σ. ελαιόλαδο
  • μια μεγάλη χούφτα δυόσμο ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Ζύμη

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στου 160ο C.
  2. Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το τριμμένο αμύγδαλο με το αλάτι, το βούτυρο και το αβγό. Απλώνετε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί για τάρτα με διάμετρο 24 εκατοστών, την λαδώνετε με λίγο ελαιόλαδο και απλώστε ομοιόμορφα το μίγμα της ζύμης με τα χέρια.
  3. Την ψήνετε για 12 με 15 λεπτά. Την βγάζετε από το φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει.

Γέμιση

  1. Σοτάρετε το σπανάκι και το κρεμμυδάκι με ο ελαιόλαδο.
  2. Σβήνετε τη φωτιά και προσθέτετε τη φέτα και τα αυγά.
  3. Ρίχνετε το μίγμα στη βάση της τάρτας.
  4. Την ψήνετε για 15 με 20 λεπτά ή μέχρι να έχει ψηθεί πολύ καλά στο κέντρο.
Προβολές: 4165

Τάρτα με σπανάκι και φέτα χαμηλών Υδατανθράκων