Skip to main content

rebalance

Αυτή η πανακότα είναι κατάλληλη για όσους έχουν ευαισθησία στα γαλακτοκομικά. Το γάλα καρύδας μπορεί να αντικαταστήσει την κρέμα γάλακτος. Είναι πανεύκολη και θα σας φέρει στο στόμα τη γεύση παγωτού μαστίχα.

Συνταγή για Πανακότα μαστίχα Χίου με γάλα καρύδας


Υλικά για 6 μερίδες
(1 μερίδα = 176 θερμίδες, 16.3γρ Λίπος, 3γρ Πρωτεΐνη, 4.1γρ Υδατάνθρακες, 0γρ Εδώδιμες ίνες)

1 φλιτζάνι ζεστό νερό
1 Κ.Σ. σκόνη ζελατίνης ή 1 φακελάκι
2 φλιτζάνια γάλα καρύδας*
1/3 φλιτζανιού ερυθριτόλη με γλυκοζίτες στέβιας σε πούδρα
περίπου 8 σταγόνες άρωμα βανίλιας 
4 σταγόνες μαστιχέλαιο

Εκτέλεση
Ρίχνετε τη ερυθριτόλη με γλυκοζίτες στέβιας σε ένα μούλτι και το χτυπάτε μέχρι να γίνει πούδρα. Τα κρατάτε στην άκρη.
Σε ένα γυάλινο μπολ ρίχνετε το ζεστό νερό την σκόνη ζελατίνης, την πούδρα ερυθριτόλη με γλυκοζίτες στέβιας και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί καλά η ζελατίνη.
Μόλις διαλυθεί καλά η ζελατίνη προσθέτετε το γάλα καρύδας, το άρωμα βανίλιας, το μαστιχέλαιο και ανακατεύετε.
Προσοχή μη ρίξετε περισσότερο από 4 σταγόνες μαστιχέλαιο γιατί είναι πολύ έντονο και θα σας πικρίσει.
Ρίχνετε το μίγμα σε 6 ποτήρια μικρά. Αφήστε τα στο ψυγείο για περίπου 4 ώρες πριν σερβίρετε.

*το γάλα καρύδας που προτιμώ είναι το Aroy-D σε tetrapack. Αν δεν έχετε πρόβλημα με τα γαλακτοκονικά μπορείτε να την φτιάξετε με κρέμα γάλακτος.