Skip to main content

rebalance

Υλικά για 4 μερίδες

➣ 4 φιλέτα μπούτι κοτόπουλου
➣ 2 Κ.Σ. ελαιόλαδο
➣ ¼ κ.γλ. σκόνη κρεμμύδι
➣ 4 φλιτζάνια νερό
➣ θαλασσινό αλάτι
➣ φρέσκοτριμμένο ​​μαύρο πιπέρι

Για το αβγολέμονο
➣ 2 μεγάλα αυγά
➣ 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

Εκτέλεση 
1. Σε μια κατσαρόλα ρίξτε το ελαιόλαδο και τσιγαρίστε τα φιλέτα μπούτι κοτόπουλου. Μόλις πάρουν χρώμα ρίχνετε το νερό. Προσθέστε το αλάτι και το πιπέρι. Βράστε τα για 30 λεπτά ή μέχρι το κοτόπουλο να είναι τρυφερό
2. Όταν τα φιλέτα κοτόπουλου μαλακώσουν, τοποθετήστε τα σε μεμονωμένα μπολ σερβιρίσματος και αφήστε τα στην άκρη.
3. Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπάτε με μίξερ τα αυγά με το χυμό λεμονιού. Ενώ χτυπάτε, ρίχνετε πολύ αργά ½ φλιτζάνι ζεστού ζωμού (εάν προσθέσετε τον ζεστό ζωμό πολύ γρήγορα, τα αυγά θα κόψουν).
4. Ρίχνετε το ζεστό μίγμα αυγών στην κατσαρόλα ενώ ανακατεύετε για να δημιουργήσετε μια κρεμώδη σούπα.
5. Μειώστε τη θερμοκρασία και σιγοβράστε για 10 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. Η σούπα θα πυκνώσει ελαφρά καθώς μαγειρεύει.
6. Χύνετε περίπου 1 φλιτζάνι από τη κρεμώδη σάλτσα πάνω από κάθε μπουτάκι κοτόπουλου.

Προβολές: 2233

Κοτόπουλο αβγολέμονο