Skip to main content

rebalance

Η Καθαρά Δευτέρα πλησιάζει και η παραδοσιακή μας λαγάνα έχει την τιμητική της!
Εάν όμως δεν επιθυμείτε να επιβαρύνετε τον οργανισμό σας με περιττούς υδατάνθρακες, σας παρουσιάζω μία συνταγή για νηστίσιμη λαγάνα χαμηλών υδατανθράκων, κατάλληλη για διαβητικούς, χωρίς αβγά, χωρίς γαλακτοκομικά. 

Υλικά για 1 λαγάνα (περίπου 6 μερίδες)

  • ½ φλιτζάνι ταχίνι
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 3 Κ.Σ. σπόροι chia 
  • ¼ φλιτζανιού φλοιός ψύλλιου σε σκόνη 
  • 1 Κ. Σ. αλεύρι καρύδας 
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ χωρίς γλουτένη
  • ½ κ.γλ. θαλασσινό αλάτι
  • 1 Κ.Σ. ερυθριτόλη με γλυκοζίτες στέβιας
  • 2 Κ.Σ. σουσάμι

 Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς C.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύετε το ταχίνι με το νερό.
  3. Σε ένα άλλο μπολ ρίχνετε όλα τα υπόλοιπα στερεά υλικά εκτός από το σουσάμι και τα ανακατεύετε καλά.
  4. Ρίχνετε το μίγμα με τα στερεά στο μίγμα ταχίνι.
  5. Απλώνετε τη ζύμη σε σχήμα λαγάνας σε ένα ταψί στο οποίο έχετε τοποθετήσει λαδόκολλα.
  6. Τη ψήνετε για περίπου 45 με 55 λεπτά, παρακολουθώντας να μην αρπάξει από κάτω.
  7. Τη βγάζετε από το φούρνο και περιμένετε να κρυώσει τελείως πριν την κόψετε γιατί θα είναι υγρή μέσα όσο είναι ζεστή.

 

Είναι υπερβολικά χορταστική. Απολαύστε την με αβοκάντο ή χούμους με κουνουπίδι.

 

Προβολές: 5688

Κετογονική λαγάνα “ολικής” με ταχίνι