Skip to main content

rebalance

Αυτά τα μπισκότα έχουν φτιαχτεί με ζελατίνη αντί για αβγό. Επίσης, δεν έχουν αλεύρι μόνο πρωτεΐνη κολλαγόνου. Αυτά τα cookies εκτός του ότι είναι πολύ χαμηλών υδατανθράκων και κατάλληλα για άτομα με διαβήτη ταυτόχρονα είναι κατάλληλα σε όσους έχουν αλλεργία στο αβγό.

 

 

Υλικά για 9 cookies

  • 2 φακελάκια ζελατίνη σε σκόνη
  • 2 μεζούρες (8 Κ.Σ.) πρωτεΐνη κολλαγόνου, βανίλια
  • 1/8 κ.γλ. θαλασσινό αλάτι
  • 2 Κ.Σ. ερυθριτόλη με γλυκοζίτες στέβιας
  • 1/4 κ.γλ. μαγειρική σόδα
  • 1/2 φλ.(160 γρ) ταχίνι
  • 2 Κ.Σ. βραστό νερό

 

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στου 180ο C.
  2. Σε ένα μπολ, ρίχνετε τη ζελατίνη, την πρωτεΐνη κολλαγόνου, το γλυκαντικό, το αλάτι και την μαγειρική σόδα και τα ανακατεύετε.
  3. Στη συνέχεια προσθέστε το ταχίνι, το ζεστό νερό και ανακατεύετε. Η ζύμη πρέπει να είναι μια παχύρευστη όπως η πλαστελίνη.
  4. Σε ένα ταψί για μπισκότα στο οποίο έχετε απλώσει λαδόκολλα βάζετε με ένα κουτάλι της σούπας 9 μπάλες σε απόσταση μεταξύ τους γιατί θα απλώσουν και τις πιέζετε προς τα κάτω.
  5. Τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 8-10 λεπτά.
  6. Τα βγάζετε με το ταψί και τα αφήνετε να κρυώσουν τελείως στο ταψί πριν τα βγάλετε από το ταψί.
  7. Βάλτε τα μπισκότα στο ψυγείο (είναι νόστιμα κρύα!)