Skip to main content

rebalance

Η παρακάτω συνταγή για σουφλέ λεμόνι είναι έτοιμη σε 20 λεπτά!

Συστατικά για 4 μερίδες:
(51 Kcal / serving,  3g Protein,  4g Fat,  1g Carbs)

  • βούτυρο, 1 Teaspoon (5 g)
  • κρυσταλλική στέβια, 0.3 cup (59.2 g)
  • αβγά, μεγάλα, 2 large (100 g)
  • ξύσμα λεμονιού, 1 tsp (2 g)
  • κρυσταλλική στέβια, 0.3 cup (59.2 g)
  • χυμό λεμονιού, 2 juice of lemon (60 g)

    Εκτέλεση
    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς C.
    Με ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής, αλείφουμε το κάτω μέρος και τα στα πλαϊνά από κάτω προς τα πάνω των
    ράμεκιν με ελάχιστο μαλακό βούτυρο.
    Αφήνουμε στο ψυγείο για 5 λεπτά και μετά πασπαλίζουμε με την κρυσταλλική στέβια.
    Σε ένα καθαρό μπολ, χτυπάμε με μίξερ τα ασπράδια μέχρι να γίνει σφιχτή μαρέγκα περίπου 8 λεπτά.
    Σε ένα άλλο μεσαίο μπολ χτυπάτε με μίξερ τους κρόκους με τη στέβια μέχρι να ανοίξει το χρώμα και να
    αφρατέψουν.
    Ρίχνουμε σταδιακά το χυμό λεμονιού και το ξύσμα λεμονιού.
    Μεταφέρουμε1/3 από τα ασπράδια στο μίγμα λεμονιού και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ενωθούν.
    Διπλώνουμε απαλά άλλο ένα 1/3 της μαρέγκας στο μίγμα λεμονιού. Επαναλαμβάνουμε με το τελευταίο 1/3.
    Μεταφέρουμε το μίγμα στα προετοιμασμένα ράμεκιν. Σκουπίζουμε κάθε περίσσεια που μπορεί να έχει μπει στο
    χείλος.
    Τοποθετούμε τα ράμεκιν σε ένα ταψί.
    Ψήνουμε στο κάτω τρίτο ράφι του φούρνου μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν οι κορυφές, περίπου 10 με12
    λεπτά.
    Σερβίρετε αμέσως.



Προβολές: 1511

Σουφλέ λεμόνι