Skip to main content

rebalance

Αυτή η συνταγή για παγωτό τσίζκεικ βανίλια, είναι έτοιμη σε 20 λεπτά ενώ κάθε μερίδα περιέχει 2γρ Υδατάνθρακες.

Υλικά για 6 μερίδες
1.5 κουταλάκι του γλυκού (6 g) εκχύλισμα βανίλιας, 
0.8 κούπας (178.5 g) κρέμα γάλακτος,
4 oz (113.4 g) τυρί κρέμα, 
0.3 κουταλάκι του γλυκού (1.3 g) χυμό λεμονιού, 
0.3 κούπας (59.2 g) νερό, 
6 κουταλιές σούπας (90 g) στέβια άχνη Icing, Sukrin [lifetree.gr], 
8 σταγόνες (2 g) υγρή στέβια με άρωμα Βανίλια, Pure Stevia, 
1 πρεζα (0.4 g) θαλασσινό αλάτι 

Εκτέλεση
1. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το τυρί κρέμα, το νερό, το γλυκαντικό άχνη Sukrin Icing , το εκχύλισμα βανίλια, το φρέσκο χυμό λεμονιού, την υγρή στέβια με άρωμα βανίλια και το αλάτι μέχρι να γίνουν λεία.
2. Σε ένα μεσαίο μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να γίνει σαν σαντιγί.
3. Ανακατεύουμε το 1/4 της σαντιγί στο μίγμα τυριού κρέμας μέχρι να γίνει λείο. Με μια σπάτουλα σιλικόνης  να αναδιπλώσουμε την υπόλοιπη σαντιγί 1/4 κάθε φορά.
4. Αδειάζουμε απαλά το μίγμα σε μια μακρόστενη φόρμα 23 εκ., στην οποία έχουμε ήδη βάλει πλαστική μεμβράνη.
5. Καταψύχουμε για τουλάχιστον 4 ώρες. Μπορεί να διατηρηθεί στην κατάψυξη μέχρι 2 εβδομάδες.

Αυτή η συνταγή φτιάχνει περίπου 2 φλιτζάνια παγωτό και κάθε μερίδα είναι περίπου ⅓ φλιτζανιού.
Αφήνουμε το παγωτό σε θερμοκρασία δωματίου για 10 έως 15 λεπτά πριν το σερβίρουμε, επειδή όταν παγώσει είναι αρκετά στερεό.

 

Macronutrient summary
                      TOTAL  /  100 G /SERVING
Energy [kcal]  1022       227         170
Protein [g]          12           3             2
Fat [g]               104         23           17
Carbs [g]            12           3             2

Προβολές: 1753

Συνταγή για παγωτό τσίζκεικ βανίλια