Η βιομηχανία τροφίμων προωθεί σθεναρά τον μύθο ότι «όλες οι θερμίδες είναι ίδιες», αλλά μια θερμίδα δεν είναι μια θερμίδα. Αυτό που θα πρέπει να γνωρίζουμε είναι ότι η ποιότητα των τροφίμων παίζει σημαντικό ρόλο στο βάρος μας, και δεν είναι απλή πρόσθεση θερμίδων. Το σώμα μας είναι βιοχημικό εργαστήριο και όχι αριθμητική εξίσωση!
Γράφει η Δρ. Ελένη Παπαγιαννίδου, MMedSci Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος. Διαβάστε όλο το άρθρο της στο womanidol.com