Skip to main content

rebalance

Ο όρος θρεπτική πυκνότητα αναφέρεται στη συγκέντρωση των μικροθρεπτικών συστατικών (κυρίως βιταμίνες, ανόργανα συστατικά, φυτοχημικά, απαραίτητα λιπαρά οξέα και αμινοξέα) ανά θερμίδα τροφίμου. Τρόφιμα υψηλής θρεπτικής πυκνότητας παρέχουν ένα ευρύ φάσμα βιταμινών και ανόργανων στοιχείων (ή εναλλακτικά, υψηλά επίπεδα μιας συγκεκριμένης σημαντικής βιταμίνης ή μέταλλου) σε σχέση με τις θερμίδες που περιέχουν, ενώ τρόφιμα χαμηλής θρεπτικής πυκνότητας παρέχουν πολλές θερμίδες, χωρίς πολλά θρεπτικά συστατικά.
Γιατί η θρεπτική πυκνότητα είναι πολύ σημαντική; Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο της κλινικής διαιτολόγου - διατροφολόγου κ.Ελένης Παπαγιαννίδου στο anti-age-magazine.gr

Προβολές: 1008

Anti-Age Magazine: Η σημασία της θρεπτικής πυκνότητας στα τρόφιμα