Μπισκότα κολλαγόνου χωρίς αβγό

Για τα μπισκότα κολλαγόνου χωρίς αβγό θα χρειαστείτε τα παρακάτω υλικά για 7-8 μερίδες: 

  Υλικά

  • 1 φλιτζάνι αλεύρι καρύδας (Μπορείτε να βρείτε το προϊόν ΕΔΩ
  • 3/4 φλιτζανιού + 1 Κ.Σ. βιολογικό λάδι καρύδας (Μπορείτε να βρείτε το προϊόν ΕΔΩ )
  • 4 Κ.Σ. ερυθριτόλη με γλυκοζίτες στέβιας
  • 6 Κ.Σ. υδρολυμένο πεπτίδιο κολλαγόνου (Μπορείτε να βρείτε το προϊόν ΕΔΩ )
  • 1/2 κ.γλ. κανέλα Κεϋλάνης
  • 1/8 κ.γλ. μαγειρική σόδα

 

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180ο C και λαδώνετε ελαφρά με λάδι καρύδας μια λαδόκολλα.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι καρύδας και το κολλαγόνο
  3. Προσθέτετε το λάδι καρύδας και ανακατεύετε καλά. Θέλετε να μαλακώσει το λάδι καρύδας, αλλά όχι να λιώσει.
  4. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύψτε.
  5. Σχηματίστε με τη ζύμη περίπου 7-8 μεσαίου μεγέθους μπισκότα και τοποθετήστε τα στο ταψί με τη λαδόκολλα.
  6. Τα ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 8-10 λεπτά, προσέχοντας να μην να καούν. Οι άκρες θα πάρουν περισσότερο χρώμα.
  7. Τα βγάζετε από το φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν για 5-10 λεπτά.

Είναι κατάλληλα για άτομα που έχουν αλλεργία στο αβγό ή έχουν ακολουθούν αυτοάνοσο διατροφικό πρωτόκολλο ή πάσχουν από διαπερατό έντερο και φυσικά για άτομα που ακολουθούν μια διατροφή χαμηλών υδατανθράκων.

 Διαβάστε για τα πολλά οφέλη του κολλαγόνου στον οργανισμό ΕΔΩ

 

Ετικέτες: Συνταγές για διαβητικούς, Συνταγές, Αυτοάνοσα, Φυσικά γλυκαντικά , Γλυκές συνταγές για Διαβητικούς, Συνταγές για υγιεινά πρωϊνά και σνακ, Κετογονική διατροφή, Αλευρι καρύδας