Skip to main content

rebalance

Όταν τα κολοκυθάκια είναι στην εποχή τους, φτιάχνετε μαζί τους δεκάδες νόστιμες συνταγές, όπως αυτή η μυρωδάτη πίτα χαμηλών υδατανθράκων, ελεύθερη γλουτένης, κατάλληλη για διαβητικούς που δεν χρειάζεται και φύλλο.

Ανά μερίδα: 230 θερμίδες, 16γρ λίπος, 14γρ πρωτεΐνη, 6γρ υδατάνθρακες, 5γρ εδώδιμες ίνες

Υλικά για 12 μερίδες

• 1200 γραμμάρια κολοκυθάκια
• 5 αυγά χτυπημένα
• 300 γραμμάρια φέτα
• 300 γραμμάρια ανθότυρο
• 160 γραμμάρια κοπανισμένο ξανθό λιναρόσπορο 
• 2 Κ.Σ. άνηθο ψιλοκομμένο
• 2 ΚΣ. δυόσμο ψιλοκομμένο
• 5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
• 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
• αλάτι
• λίγο ελαιόλαδο για το ταψί

Εκτέλεση

1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 170ο C.
2. Λαδώνετε ελαφρά ένα ταψί και το πασπαλίζετε µε τη μισή ποσότητα του κοπανισμένου λιναρόσπορου.
3. Αφού πλύνετε ελαφρά τα κολοκυθάκια, αφαιρείτε το κοτσάνι και τα τρίβετε σε χοντρό τρίφτη. Τα αφήνετε στο σουρωτήρι, τα αλατίζετε λίγο και τα αφήνετε να ιδρώσουν για 15 λεπτά. Τα στύβετε µε τα χέρια και τα βάζετε σε µπολ.
4. Προσθέτετε τα αυγά, τα τυριά, την υπόλοιπη ποσότητα κοπανισμένου λιναρόσπορου, τον άνηθο, το δυόσμο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Αλατίζετε.
5. Απλώνετε το μίγμα στο ταψί και το ραντίζετε µε το ελαιόλαδο.
6. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 με 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια.

Διαβάστε επίσης:

Συνταγή για Λαχταριστούς Κολοκυθοκεφτέδες χαμηλών υδατανθράκων και ελεύθεροι γλουτένης! 

Περισσότερες αλμυρές & γλυκές συνταγές χαμηλών υδατανθράκων, κατάλληλες για διαβητικούς, χωρίς γλουτένη