Ποια τρόφιμα ενισχύουν τη γονιμότητα και υποστηρίζουν μια υγιή εγκυμοσύνη;
Οι σύγχρονες διατροφικές μας συνήθειες που εστιάζουν στις θερμίδες και όχι στην θρεπτική πυκνότητα των τροφίμων έχουν συμβάλλει στην αύξηση των ποσοστών υπογονιμότητας. Η προετοιμασία του σώματός για σύλληψη και θρέψη ενός αναπτυσσόμενου μωρού απαιτεί πληθώρα θρεπτικών συστατικών. Τη δεκαετία του 1930 ο Δρ. Price μελέτησε τη διατροφή παραδοσιακών πολιτισμών σε όλο τον κόσμο που δεν είχαν χρόνιες ασθένειες, τα δόντια τους ήταν σε άριστη κατάσταση, είχαν γονιμότητα και γεννούσαν υγιή παιδιά. Επιπλέον φρόντιζαν έτσι ώστε τα ζευγάρια πριν από το γάμο να τρώνε ειδικά τρόφιμα «γονιμότητας» για να ενισχύσουν τόσο τη γονιμότητα, όσο και τη καλή θρέψη κατά την εγκυμοσύνη με στόχο την βέλτιστη υγεία του μωρού. Το κοινό χαρακτηριστικό σε όλους τους παραδοσιακούς πολιτισμούς ήταν μια διατροφή πλούσια σε τρόφιμα υψηλής θρεπτικής πυκνότητας.
Ποια είναι αυτά τα τρόφιμα;
Επιστημονικά άρθρα
Συνέχεια ανάγνωσης