Αν και δεν αποτελεί το πιο ελαφρύ γεύμα, ο μουσακάς είναι ένα από τα χαρακτηριστικά πιάτα της ελληνικής κουζίνας. Η «πατρίδα» του μουσακά δεν είναι ιστορικά κατοχυρωμένη, αφού πρόκειται για ένα πιάτο το οποίο συναντάμε σε διάφορες μορφές σε όλα τα Βαλκάνια, σε χώρες της Μέσης Ανατολής, της Κεντρικής Ευρώπης, στην Τουρκία και στην Ελλάδα. Αυτό που σίγουρα γνωρίζουμε, είναι ότι η ελληνική εκδοχή του μουσακά εμφανίστηκε το 1910 με την κυκλοφορία συνταγών του Νικόλαου Τσελεμεντέ, ο οποίος προσέθεσε στη συνταγή την- γαλλικής προέλευσης- μπεσαμέλ.
Συνταγές για διαβητικούς, Συνταγές, Αλμυρές συνταγές, Κετογονική διατροφή
Συνέχεια ανάγνωσης