Skip to main content

rebalance

Αβοκάντο Μαγιονέζα (χωρίς αβγό!)

Οι περισσότερες μαγιονέζες του εμπορίου έχουν σογιέλαιο ή φυτικά έλαια, τα οποία συνιστώ να τα αποφεύγετε τελείως. Για αυτό καλύτερα είναι να φτιάξετε σπιτική μαγιονέζα με ελαιόλαδο. Στην περίπτωση όμως που δεν θέλετε να φάτε ωμό κρόκο αβγού ή έχετε αλλεργία στο αβγό αυτή η μαγιονέζα είναι μια καλή εναλλακτική. Ήθελα να φτιάξω μια μαγιονέζα χωρίς αυγό που θα εξακολουθεί να είναι μια μεγάλη πηγή υγιεινού λίπους και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως μαγιονέζα σε σαλάτα με τόνο, γαρίδες και κοτόπουλο.

Συνταγές για διαβητικούς, Συνταγές, Αλμυρές συνταγές

Συνέχεια ανάγνωσης

  • Προβολές: 6118

Αλμυρά μάφινς με αλεύρι καρύδας

Όταν ακολουθούμε ως τρόπο ζωής μια διατροφή χωρίς δημητριακά και υδατάνθρακες υπάρχουν κάποιες στιγμές που μας λείπει κάτι αμυλούχο χωρίς απαραίτητα να είναι γλυκό. Για αυτές τις στιγμές έφτιαξα μια πολύ εύκολη συνταγή με αλμυρά μάφινς με αλεύρι καρύδας. Με την προσθήκη λίγων αποξηραμένων βοτάνων, παρμεζάνας και μια μεγάλη πλάκα βούτυρο ζεστό από το φούρνο ... η επιθυμία είναι ικανοποιημένη! Είναι πολύ χορταστικά γιατί το αλεύρι καρύδας είναι πολύ πλούσιο σε φυτικές ίνες και φυσικά πολύ χαμηλό σε υδατάνθρακες ενώ υπάρχουν και τέσσερα αυγά σε έξι μερίδες.

Συνταγές για διαβητικούς, Συνταγές, Αλμυρές συνταγές, Συνταγές για υγιεινά πρωϊνά και σνακ, Αλευρι καρύδας

Συνέχεια ανάγνωσης

  • Προβολές: 9565

Μαριναρισμένες μοσχαρίσιες μπριζόλες με δεντρολίβανο, θυμάρι και σκόρδο

Όλα τα κρέατα έχουν αμινοξέα, όπως κρεατίνη και σάκχαρα για αυτό όταν τα ψήνουμε σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες παράγονται δύο καρκινογόνες ουσίες: οι ετεροκυκλικές αμίνες και οι πολυκυκλικοί αρωματικοί υδρογονάνθρακες. Ωστόσο η λύση βρίσκεται στο μαρινάρισμα του κρέατος πριν από το ψήσιμο.

Συνέχεια ανάγνωσης

  • Προβολές: 3980

Κετογονικά γιουβαρλάκια αβγολέμονο

Το μυστικό της συνταγής είναι το ρύζι shiratakiΤα shirataki είναι κατάλληλα για άτομα με δυσανεξία στη γλουτένη, για διαβητικούς και για όσους ακολουθούν μια χαμηλών υδατανθράκων ή κετογονική διατροφή.  Πρόκειτα για μια απομίμηση ρυζιού που φτιάχνεται από μια φυτική ίνα που λέγεται Konjac και καταναλώνεται εδώ και πολλούς αιώνες από τους γιαπωνέζους με πολλά οφέλη για την υγεία. Αυτή η φυτική ίνα είναι μοναδική γιατί επεκτείνεται στο στομάχι και δίνει μια αίσθηση κορεσμού και πληρότητας. Το Konjac δεν έχει γεύση, αλλά παίρνει τη γεύση του οτιδήποτε μαγειρεύεται. Σε αντίθεση με το κανονικό ρύζι, περιέχει μόνο 9 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια (οι θερμίδες ωστόσο αυτές δεν απορροφούνται από το σώμα γιατί είναι καθαρά φυτική ίνα) και 0 γραμμάρια υδατάνθρακες.

Συνταγές για διαβητικούς, Συνταγές χωρίς γλουτένη, Συνταγές, Κετογονική διατροφή

Συνέχεια ανάγνωσης

  • Προβολές: 5858