Skip to main content

rebalance

Κοιλιοκάκη: Γιατί η δίαιτα ελεύθερη γλουτένης δεν αρκεί…

Η δίαιτα ελεύθερη γλουτένης έχει γίνει της μόδας. Στα σουπερμάρκετ τα προϊόντα αυτά συναντώνται στα ίδια ράφια με τα βιολογικά και έχουν γίνει πλέον συνώνυμο του υγιεινού τρόπου ζωής… ακόμα και για άτομα που δεν πάσχουν από κοιλιοκάκη.

Αλλά είναι τα προϊόντα ελεύθερα γλουτένης πραγματικά υγιεινά;

Συνταγές χωρίς γλουτένη, Συνταγές, Αυτοάνοσα, Αλμυρές συνταγές, Συνταγές για υγιεινά πρωϊνά και σνακ

Συνέχεια ανάγνωσης

  • Προβολές: 9832

6 σημαντικές θρεπτικές ελλείψεις στα άτομα με Hashimoto

Η εξάντληση των θρεπτικών συστατικών είναι πάντα ένα επιβαρυντικό στοιχείο στο Hashimoto.
Η ύπαρξη τροφικών δυσανεξιών, φλεγμονής στο έντερο, κακή πέψη, δυσαπορρόφηση, λοίμωξη του εντέρου, μεταβληθείσα χλωρίδα και υποθυρεοειδισμός από μόνος του, μπορεί να οδηγήσει σε εξάντληση θρεπτικών ουσιών.

Αυτοάνοσα, Επιστημονικά άρθρα

Συνέχεια ανάγνωσης

  • Προβολές: 55744

"Υγιεινά" τρόφιμα που δεν πρέπει ποτέ να τρώμε!

Πολλοί νομίζουμε ότι τρώμε πολύ υγιεινά αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι τελικά και τόσο υγιεινά. Αυτό είναι εν μέρει λογικό με όλη τη σύγχυση που επικρατεί με τα «χωρίς ζάχαρη», «φυσικά», «βιολογικά» τρόφιμα που προωθούνται ως υγιεινά.

Ποια είναι όμως αυτά τα δήθεν «υγιεινά» τρόφιμα που μας κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό στην υγεία και το βάρος μας;

Συνέχεια ανάγνωσης

  • Προβολές: 4030

Τέλος εποχής για τα χαμηλά λιπαρά;

Εδώ και δεκαετίες οι συστάσεις ήταν πως τα άπαχα και χαμηλών λιπαρών τρόφιμα είναι πιο υγιεινά ωστόσο νέα επιστημονικά δεδομένα έρχονται να καταρρίψουν αυτό τον καλά παγιωμένο διατροφικό μύθο.

Επιστημονικά άρθρα, Κετογονική διατροφή

Συνέχεια ανάγνωσης

  • Προβολές: 4698